Μενού
Το κτήμα που θυμίζει ιταλική εξοχή
Το κτήμα που θυμίζει ιταλική εξοχή | Youtube
  • Α-
  • Α+

Διακοπές στην Τοσκάνη, μέσα σε μία θάλασσα από πράσινους λόφους, συστοιχίες από κυπαρίσσια, και ηλιόλουστους αμπελώνες. Ένα υπέροχο όνειρο, που για πολλούς δεν είναι εφικτό μέσα στην Ελλάδα του πληθωρισμού.

Αν όμως σας ενδιαφέρει να δείτε μία μικρογραφία αυτού του εμβληματικού τοπίου, μπορείτε να επισκεφθείτε τα κτήματα του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον, πίσω από το πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Γιατί σας το προτείνουμε; Φυσικά επειδή τόσο ο περίβολος του βασιλικού κτίσματος, όσο και ο ίδιος ο χώρος του, προσφέρουν ένα σκηνικό από άλλες εποχές, που θυμίζει την ειδυλλιακή εξοχή στην Τοσκάνη.

Η μικρή Τοσκάνη

Ο πλήρης τίτλος του είναι «Πύργος της Βασιλίσσης Αμαλίας», με πρωτοβουλίας της οποίας οικοδομήθηκε και ολοκληρώθηκε το 1854. Ο ίδιος ο πύργος έχει χτιστεί σε γοτθικό ρυθμό, με τον αρχιτεκτονικό διάκοσμό του να εντυπωσιάζει παρά το μικρό του μέγεθος.

Η βασιλική οικογένεια αγόρασε το εν λόγω κτήμα το 1848, και συνέχισαν να αποσπούν αγροτεμάχια, ώσπου έφτασε να εκτείνεται σε περίπου 2.500 στρέμματα. Στον χώρο αυτό η βασίλισσα Αμαλία δημιούργησε ένα πρότυπο Κέντρο γεωργίας και κτηνοτροφίας παράγοντας προϊόντα που διακρίθηκαν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το αγρόκτημα πραγματικά μοιάζει με σκηνικό από την ιταλική εξοχή, με τους μικρούς κατάφυτους λοφίσκους του να κρύβουν στα όριά του «τείχη» από πανύψηλα κυπαρίσσια

Οι εγκαταστάσεις του θυμίζουν προβιομηχανική εποχή, με τους αμπελώνες, τους οπωρώνες, και τους στάβλους των αλόγων να συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Σήμερα, έχει αποκατασταθεί με περισσή φροντίδα, και λειτουργεί ως επισκέψιμος χώρος, περιλαμβάνοντας σύγχρονο οινοποιείο, καλλιέργειες ελιάς, φιστικιάς, αμπελιού, λαχανικών και βοτάνων.

Ακόμα, προσφέρεται πλήθος δραστηριοτήτων και βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και μεγάλους, σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη, την αγροτική παραγωγή, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ιστορία του κτίσματος και του παρακείμενου πάρκου Τρίτση.

Δείτε επίσης: 

 

Πρεμιέρα για πτήσεις από και προς την Τήνο με ελικόπτερο - Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Μοναχός ρώτησε τον Λάκη Γαβαλά αν είναι άντρας ή γυναίκα - «Είσαι ένας ηλίθιος»

«Αγνώριστοι» οι Μεν και οι Δεν - Αγαπημένες σειρές που είχαν διαφορετικό τίτλο στην αρχή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA