«Η Μαλένα ήταν στη ζωή όταν έγιναν οι εκδορές στο πρόσωπό της», κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης που εξετάζεται για δεύτερη συνεδρίαση ως μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.
«Οι εκδορές έχουν προκληθεί με γυμνά νύχια. Είναι κόκκινες, άρα είναι εν ζωή αντίδραση» κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος επέμεινε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός.
- Μάρτυρας: Το εντύπωμα στο μάγουλο του παιδιού είναι από πίεση, είναι εν ζωή γενόμενο, θα μπορούσε να προέλθει από χέρι, από παλάμη.
- Πρόεδρος: Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ;
- Μάρτυρας: Όχι, το παιδί ήταν νεκρό μισή ώρα πριν. Τι τραύμα να δημιουργηθεί; Δεν είχαμε κυκλοφορία αίματος, η καρδιά του παιδιού είχε σταματήσει, δεν υπήρχε τίποτα.
- Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής Τσαντίρης έχει καταθέσει ότι ακόμα και μισή ώρα μετά τον θάνατο μπορεί να δημιουργηθεί τραύμα και να τρέξει αίμα...
- Μάρτυρας: Δεν υπάρχει αυτό. Τι να πω εγώ τώρα για αυτό το επιχείρημα;
- Πρόεδρος: Θα μπορούσαν αυτά τα σημάδια να είναι από τη μάσκα που μπήκε στο παιδί κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ;
- Μάρτυρας: Όχι. Η μάσκα είναι από σιλικόνη και είναι και πιο πλατιά. Άρα ακόμη και αν υποθέσουμε ότι προκάλεσε τραύματα, αυτά δεν θα ήταν σε αυτά τα σημεία στο πρόσωπο του παιδιού.
Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων της έδρας, ο μάρτυρας απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο ο θάνατος της Μαλένας να οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η συνάδελφός του, Χριστίνα Τσάκωνα.
«Αν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια το πρώτο που θα εμφάνιζε το παιδί είναι ίκτερος στα μάτια, κάτι που δεν είχε εμφανίσει το παιδί… Το κοριτσάκι δεν είχε κανένα παθολογικο εύρημα ούτε τοξικολογικό.
Έχουμε, όμως, τα υπόλοιπα ευρήματα - συμφόρηση, κενωτοπιωδη εκφύλιση, κυάνωση και κακώσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυαζόμενα παραπέμπουν μόνο σε ασφυκτικό θάνατο", εξήγησε ο μάρτυρας.
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν αποκλείει παθολογική αιτία, εκείνος απάντησε: «Ναι εκ των πραγμάτων, γιατί δεν έχουμε παθολογικά ευρήματα ούτε τοξικολογικά».
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
- Γιατί και πώς ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο – Η «σκληρή» χούντα, η CIA και ο «Αττίλας»
- Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»
- Νεκρός 20χρονος στη Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσαν και πέθανε στο νοσοκομείο - Εξετάζεται οπαδικό κίνητρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.