Μενού
syllalitirio
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών, φοιτητών και απλών πολιτών για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκει μπροστά της σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Άλλωστε, επεισοδιακά άρχισε στη Βουλή η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προκειμένου να έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Με παρέμβασή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, μίλησε για ευθεία παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος και εγκάλεσε την κυβέρνηση για πολιτειακή εκτροπή.

Πανεπιστήμια: Σφοδρές αντιδράσεις

«Τα πανεπιστήμια δεν είναι επιχειρήσεις. Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες. Οι καθηγητές δεν είναι εργαζόμενοι που συνδέονται με σχέση εργασίας και υπόκεινται στο διευθυντικό δικαίωμα οποιουδήποτε εργοδότη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή συζήτησή δεν αφορά τους νομικούς και τους συνταγματολόγους αλλά όλη την κοινωνία. Δεν ακούτε φοιτητές, γονείς, ακαδημαϊκούς» είπε από τη μεριά της η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά.

Σήμερα, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, συνεχίζεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με την ακρόαση εκπροσώπων άλλων 20 φορέων.

Πανεπιστήμια: Τα επόμενα βήματα

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με την τοποθέτηση των Βουλευτών και την Τρίτη, 5 Μαρτίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των τετραήμερων εργασιών.

Κατόπιν θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τον λόγο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται μια ημέρα μετά, στις 8 Μαρτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA