Μενού
motocross
Motocross | Pixabay/Φωτογραφία αρχείου
  • Α-
  • Α+

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία στην Ιεράπετρα από την τραγωδία που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (27/01) όταν ο 17χρονος Μάριος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, σε αυτοσχέδια πίστα motocross.

«Δυστυχώς πρέπει να συμβεί κάτι τραγικό για να τηρήσουμε τη νομιμότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μια αυτοσχέδια πίστα σε ιδιωτική έκταση. Δυστυχώς το Σάββατο το απόγευμα έγινε το τραγικό δυστύχημα για το οποίο πονάμε όλοι. Είναι παιδί μιας γνωστής οικογένειας, προσωπικοί φίλοι, αγαπητό στην Ιεράπετρα. Όλη η πόλη έχει γονατίσει», είπε στο Action24 ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Εμμανουήλ Φραγκούλης. 

«Αυτή η πίστα είναι σε ιδιωτική έκταση και είχαν γίνει αυτοσχέδιες διαδρομές. Δεν πληρώνουν για τη συγκεκριμένη πίστα. Η γη δόθηκε δωρεάν για να γίνεται αυτή η διαδικασία. Ο ιδιώτης έδωσε την έκταση και η διαμόρφωση έγινε χωρίς άδεια», ανέφερε. «Η πόλη πενθεί, πονάμε όλοι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη θλίψη, έχει σκεπάσει όλη την πόλη», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών. 

Ο 17χρονος Μάριος «είχε ρήξη πνευμόνων»

«Ατό το τραγικό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους. Ήμασταν γνωστοί όλοι. Ενημερωθήκαμε πως θα φέρουν περιστατικό σοβαρό από την Ιεράπετρα. Κινητοποιηθήκαμε όσο είχαμε δυνατότητα. Φαινόταν ότι ήταν βαριά από την πρώτη στιγμή. Ήταν σε κωματώδη κατάσταση. Διασωληνώθηκε και παρά τις προσπάθειες να σταθεροποιηθεί μπήκε στο χειρουργείο. Κατέληξε περίπου 1,5 ώρα αφότου ήρθε σε εμάς», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιάννης Πετράκης. 

«Από ότι γνωρίζω από την ανεπίσημη ιατροδικαστική, είχε ρήξη πνευμόνων, αιμορραγία από τους πνεύμονες», είπε ο κ. Πετράκης. Εκτιμά πως ο Μάριος «έπεσε πάνω από 10 μέτρα. Δεν ήταν μια ελεύθερη πτώση, ήταν εκτόξευση». 

Ιεράπετρα: Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν ο άτυχος νεαρός μαζί με φίλους του βρίσκονταν σε ένα χωράφι στην Ιεράπετρα όπου είχε στηθεί μία αυτοσχέδια πίστα motocross.

Ο ανήλικος έκανε προπόνηση και επιχειρούσε διάφορα άλματα ξεπερνώντας χωμάτινα εμπόδιο. Σε ένα άλμα που έκανε, του έφυγε η μηχανή και έπεσε από μεγάλο ύψος -περίπου 10 μέτρων- με αποτέλεσμα να πέσει στο χωράφι με την πλάτη.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως ο ίδιος φορούσε τον κατάλληλο εξοπλισμό ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να τον προστατεύσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε τον άτυχο νέο διασωληνώνοντάς τον.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου και εισήχθη στο χειρουργείο φέροντας πολλαπλά τραύματα στον θώρακα. Δυστυχώς, λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA