Μενού
Κλειστό σχολείο
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου) | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παραμονή του Πολυτεχνείου και η ελληνική Αρχή μας θυμίζει γιατί τιμάμε ακόμα την ημέρα, με ένα περιστατικό που έρχεται από κατάληψη μαθητών Γυμνασίου στην Ικαρία, σε διαμαρτυρία για την έλλειψη καθηγητών.

Όπως παραθέτει η Ικαριακή Ραδιοφωνία στον ιστότοπό της, η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία για την κατάσταση της κατάληψης και των τραγικών κενών σε εκπαιδευτικούς στο μικτό Γυμνάσιο/Λύκειο Φούρνων.

Όπως αναφέρεται, οι μαθητές της μονάδας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της μονάδας, απαιτώντας να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές, παίρνοντας ως απάντηση απειλές από μεριάς αστυνομίας, πως η κατάληψή τους είναι «παράνομη».

Ικαρία: Κενά μαθήματα στο μέσο της χρονιάς

Όπως μεταφέρουν οι εκπαιδευτικοί, στα σχολεία της περιοχής ακόμα δεν καλύπτονται ολόκληρα μαθήματα και τμήματα, πλησιάζοντας το μέσο της σχολικής χρονιάς.

Ενδεικτικά, σοβαρές ελλείψεις εντοπίζονται στο Γυμνάσιο Ευδήλου όπου δεν υπάρχει καθηγητής ΠΕ04 για να διδάξει τα μαθήματα της ειδικότητας του στη γενική τάξη, καθώς και στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. των Φούρνων όπου ο μοναδικός Φυσικός εξαντλεί το ωράριο στα μαθήματα κατεύθυνσης με τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου να μένουν ακάλυπτες. 

Κενά σημειώνουν επίσης και τα μαθήματα Αγγλικών, Φιλολογίας ειδικής αγωγής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής και Τεχνολογίας.

Σε δηκτικό τόνο, η τοπική ΕΛΜΕ σχολιάζει το παράλογο του να απειλεί η αστυνομία τους μαθητές με ενδεχόμενες εισαγγελικές παρεμβάσεις, για παρεμπόδιση μαθημάτων, τη στιγμή που δημοτική Αρχή, Υπουργείο και συρφετός από φορείς παρεμποδίζουν με την ατελεσφορία τους οι ίδιοι την πραγματοποίηση μαθημάτων.

«Όταν οι μαθητές μας κινητοποιούνται για να προασπίσουν το δικαίωμα τους στη μόρφωση ζητώντας δασκάλους στα σχολεία τους, εμείς είμαστε υπερήφανοι. Γιατί έτσι , με το να διεκδικούν αυτό που θεωρούν δικαίωμα τους , μπορούν να έχουν καλύτερη τύχη».

«Δεν στεκόμαστε απέναντι τους , ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με τον τρόπο που επιλέγουν να διεκδικούν, προφανώς δεν τους καταδίδουμε στην αστυνομία και τον εισαγγελέα, δε σπάμε στην πράξη την κατάληψη τους κάνοντας τηλεκπαίδευση από το σπίτι μας. Χρησιμοποιούμε την Απεργία – Αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, της Ο.Λ.Μ.Ε. και στεκόμαστε πλάι τους κάθε πρωί στην πόρτα του σχολείου», αναφέρει η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...