Στο επίκεντρο των συζητήσεων αλλά και των ερευνών με φόντο την εθνική τραγωδία στα Τέμπη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η εταιρεία Interstar, που έχει αναλάβει τη φύλαξη και την επιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και πρόσφατα παρέδωσε στον εφέτη ανακριτή βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας κλιμάκιο της ΕΛΑΣ εισέβαλε σε υποδομή της εταιρείας στον Πλαταμώνα, όπου μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν καταγραφικά και σκληροί δίσκοι, προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο και η γνησιότητα των βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε έφοδος στα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση, όπου κατασχέθηκαν καταγραφικά με βίντεο, σκληρός δίσκος και άλλα στοιχεία.
Interstar: Οι υπηρεσίες
Ποια είναι η Interstar και τι γνωρίζουμε;
Όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 και προσφέρει «ολοκληρωμένες υπηρεσίες παροχής συμβούλων και υπηρεσιών ασφάλειας, υψηλών προδιαγραφών».
«Με σύγχρονη δομή και αντίληψη των νέων κινδύνων που ανακύπτουν στη σύγχρονη κοινωνική και επιχειρηματική πραγματικότητα εξελίσσεται αδιάκοπα και προσαρμόζεται έτσι ώστε με τη σωστή αντιμετώπιση και τη πρόβλεψη κανένας κίνδυνος να μην καθίσταται επικίνδυνος», σημειώνει η Inter Star.
Μάλιστα, η εταιρεία διαφημίζει ότι «με σύγχρονο εξοπλισμό συλλέγει κάθε πληροφορία, την αξιολογεί και δρα άμεσα, συντονισμένα, αποτελεσματικά».
Τα στοιχεία από τη Διαύγεια
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια;
Εκτός από τον ΟΣΕ, η Interstar μισθώνεται για να παρέχει τις υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς του ελληνικού δημοσίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κομβικοί.
Η Inter Star έλαβε το ποσό των 83.393,78 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας τον Ιούλιο του 2024 στον φορέα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ.

Στις 250.181,34 ευρώ ανήλθε το ποσό και πάλι για τον ίδιο φορέα, για την παροχή υπηρεσιών τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024.
Να σημειωθεί ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ ή ΕΑΣ για περισσότερα από 140 χρόνια, είναι ο φορέας που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και προμηθεύει με ΝΑΤΟϊκού τύπου όπλα, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Επιπλέον, η Interstar έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της, από το 2015 μέχρι σήμερα:
- Στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη
- Στην Περιφέρεια Αττικής
- Στην ΑΑΔΕ
- Στη ΔΥΠΑ
- Στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής
- Στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
- Στη ΕΡΤ
- Στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής
- Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας στον Αγίου Κοσμά

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.