Μενού
ioanna-paliospyrou
Ιωάννα Παλιοσπύρου - Ζήσε Αλλιώς | Glomex
  • Α-
  • Α+

Τρία χρόνια μετά την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί,η Ιωάννα Παλιοσπύρου υποδέχτηκε στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» τη γιατρό της, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο και συζήτησαν για το δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης. 

«Σκέφτηκα ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας, ένα δύσκολο έγκαυμα. Προφανώς είδα την αντίδρασή σου, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλη. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ένα τέτοιο σοκ, τις περισσότερες φορές έχουν σώας τας φρένας, έχουν την αντίληψή τους ολόκληρη, καταλαβαίνουν τι γίνεται, βλέπουν τον εαυτό τους, το σώμα τους, πονάνε και αγχώνονται. Δεν θα μπορούσες να είχες μια αντίδραση διαφορετική από αυτή που είχες Ήσουν ένας άνθρωπος που έψαχνες να βρεις την άκρη», ανέφερε η Μαρία Καλοφώνου.

«Δεν φοβήθηκα, είχαμε, όμως, 2μιση φορές σοβαρές λοιμώξεις, που είχαν περάσει στο αίμα και ήταν αρκετά ανθεκτικές σε αντιβιοτικά. Το 90% των μεγάλων εγκαυμάτων τα χάνουμε από λοιμώξεις και είναι νέοι άνθρωποι. Το έγκαυμα δεν είναι νόσος που αφορά το σημείο που καίγεσαι. Δηλαδή από μια έκταση και πέρα όταν καίγεσαι, πάσχει όλο το σώμα: καρδιά, τα νεφρά, το πεπτικό, το αναπνευστικό. Όλα πάσχουν». εξήγησε στη συνέχεια η ίδια. 

«Δεν θα ξεχάσω, ήταν τρίτη ημέρα χειρουργείο, 4-5 ώρες και ρωτούσες πότε είναι το επόμενο. Ήσουν πιο δυναμική από τη στιγμή που έγινε η σύλληψη και μετά, το κλικ που έκανες σαν άνθρωπος, γιατί κατάλαβες. Από τη στιγμή που μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους και κατάλαβες τι είχε γίνει, πήρες φόρα», πρόσθεσε.

«Η δημοσιότητα που πήρε, δεν ήταν θετική από την αρχή. Φαντάζομαι τώρα το ξέρεις, αλλά τότε για εμένα ήταν τραγικό το γεγονός ότι έπρεπε ότι εκτός από το γεγονός αυτό, υπήρχε και η πιθανότητα να ακούσεις αυτά που λέγονταν. Για μένα ήταν το χειρότερο από όλα. Γιατί αισθανόμουν ότι σε έναν άνθρωπο πληγωμένο και ταλαιπωρημένο, αν τον χτυπήσεις και ηθικά, ουσιαστικά τον τελείωσες».

Μάλιστα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου επεσήμανε ότι η η γιατρός της προστάτευσε την ιδιωτικότητά της σε μεγάλο βαθμό, λέγοντας: «Με προστατεύσατε πάρα πολύ γιατί όντως δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ τότε». 

«Σε όλη τη νοσηλεία, είχαμε κουκουλώσει τους καθρέφτες, είχαμε κλείσει τα τζάμια. Καλά κάναμε νομίζω γιατί οι εικόνες ήταν πολύ σκληρές στην αρχή. Χρειαζόμασταν την ψυχολογία σου. Δεν μπορούσαμε να σε ρίξουμε τόσο πολύ. Δεν μπορούσαμε να πας σπίτι και να μην έχεις δει τον εαυτό σου γιατί δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσεις», εξήγησε η Μαρία Καλοφώνου.

«Σου έχω πει πολλές φορές πόσο σε αγαπάω. Μου έχεις σώσει τη ζωή. Ό,τι και να κάνω σε αυτή τη ζωή, δεν μπορώ να ξεπληρώσω το καλό που μου έχεις κάνει. Ελπίζω ο Θεός να στο ανταποδώσει. Σου εύχομαι τα καλύτερα», της είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Εύχομαι να σε είχα γνωρίσει κάτω από άλλες συνθήκες. Σε αγαπάω και σε σέβομαι για τον τρόπο που αντέδρασες», είπε η Μαρία Καλοφώνου στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, επισημαίνοντας ότι «αντί να πέσεις όχι μόνο σηκώθηκες, αλλά γύρισες και έδωσες». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA