Μενού
ηρακλειο γεροποταμοσ αγνοουμενοι
Το σημείο του δυστυχήματος στον Γεροπόταμο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έξι χρόνια μετά το δυστύχημα στο οποίο πνίγηκαν τραγικά τέσσερα άτομα στη στη Μεσαρά Κρήτης, το τριμελές Πλημμελειοδικείο στο Ηράκλειο, έκρινε ενόχους τον τότε δήμαρχο Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη και την τότε αρμόδια αντιδήμαρχο.

Αμφότεροι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και κατά συρροή, για τις οποίες τους επιβλήθηκαν ποινές πέντε ετών κατά συγχώνευση, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ, και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου, αναφέρει η ΕΡΤ.

Ηράκλειο: Το χρονικό των τραγικών πνιγμών

Το πολύνεκρο δυστύχημα είχε συμβεί το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2019, όταν τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας που επέβαιναν σε ΙΧ, πνίγηκαν στα χειμαρρώδη νερά του Γεροπόταμου,

Το όχημά τους παρασύρθηκε σε σημείο όπου υπάρχει διάβαση «ιρλανδικού» τύπου, η οποία όμως θα έπρεπε να είχε κλείσει, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειωνόταν εκείνες τις ώρες στην περιοχή.

Μεταξύ των επιβαινόντων που έχασαν την ζωή τους ήταν και ένα ζευγάρι, το οποίο άφησε πίσω ένα μικρό παιδί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...