Διατηρείται η ανομβρία και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο καιρός δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ισχυρός αντικυκλώνας αναμένεται να εμποδίσει τις βροχές και τις επόμενες ημέρες.
Αυτό τονίζει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, ο οποίος παρομοιάζει το φετινό φθινόπωρο με αυτό του 1993, «όπου τότε η ανομβρία κράτησε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ μετά άλλαξε η κατάσταση».
Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά:
«ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Η παρουσία του πολικού JetStream σε πολύ μεγάλα γεωγραφικά πλάτη με Δ - ΝΔ ρεύμα και η απουσία ισχυρών ανέμων στις μέσες και τις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας, "αναγκάζει" ακόμη και το χαμηλό που υπάρχει στις ακτές της Αφρικής να γίνει οπισθoδρομούν. Δηλαδή, αντί να κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, να γυρίσει προς τα πίσω, κάτι το οποίο είναι σπάνιο.
Προς τα μέσα αυτής της εβδομάδος αναπτύσσεται ισχυρός αντικυκλώνας (πεδίο υψηλών πέσεων) στην ανατολική Ευρώπη τα Βαλκάνια και την χώρα μας, κατάσταση που αποτρέπει τις βροχές. Kατά τα άλλα διατηρείται ο βοριάς και η θερμοκρασία επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα.
Από πλευράς συνοπτικής κατάστασης το φετινό φθινόπωρο φέρει πολλά χαρακτηριστικά με αυτό του 1993, όπου τότε η ανομβρία κράτησε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ μετά άλλαξε η κατάσταση».
- Βίντεο σοκ: Η στιγμή της σύγκρουσης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
- Οργιάζουν οι φήμες για μυστικό γάμο για Ρονάλντο και Τζορτζίνα - Φρενίτιδα από μία φωτογραφία
- Ξέρουμε με σιγουριά ότι υπήρξε ο Όμηρος;
- Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική: Προς Μέγαρα κατευθύνεται η φωτιά - Νέα 112 για εκκενώσεις οικισμών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.