Μενού
anagnostopoulos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να καταδικαστεί όπως και πρωτόδικα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

«Δεν δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού, τότε ποιος είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κατηγορουμένου μόλις ξεκίνησε η δική του σε δεύτερο βαθμό από όλα τα ένδικα μέσα, ο εισαγγελέας σημείωσε ότι: «Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη να πω ότι η παραίτηση προκαλεί έκπληξη. Είναι στο στοιχείο της επιβίωσης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει.

Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. Αν θυμάστε, δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευσε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη και την οποία έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θυματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

Ο εισαγγελέας απέρριψε και τον ισχυρισμό του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Καρολάιν: «Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση. Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι».

«Είχε επιδίωξη να σκοτώσει»

Ο εισαγγελέας μίλησε για μια σχέση συνεξάρτησης: «Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της;», διερωτήθηκε ο εισαγγελέας καταλήγοντας πως: «Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει. Το έκανε για να εκδικηθεί και να τιμωρήσει την Καρολάιν επειδή ήθελε να τον αφήσει. Να κριθεί ένοχος για όλες τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που δεν παρέστη στη δίκη καθώς έχει παραιτηθεί όλων των ένδικων μέσων, είχε καταδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν, σε 10 έτη κάθειρξης για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς της οικογένειας και σε φυλάκιση 18 μηνών για τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αστυνομικές αρχές υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα ληστείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA