Ο απότομα αίθριος καιρός των τελευταίων ημερών, που είδε θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς Κελσίου, πρόκειται να μας «αποχαιρετήσει» πρόσκαιρα από το Σαββατοκύριακο, μετά το «κατέβασμα» ενός δροσερού βοριά.
Όπως ενημέρωσε ο Θεόδωρος Κολυδάς με πρόγνωση 10ήμερου στο Facebook, η κυκλοφορία των συστημάτων στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας πρόκειται να αλλάξει από τις10/5.
Σταδιακά θα επικρατήσει βοριάς το Σαββατοκύριακο, απομακρύνοντας τη σκόνη από την περιοχή μας. Θα επιφέρει όμως στο επόμενο πενθήμερο πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου και ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή για 5 με 6 ημέρες.
Με αυτού του τύπου την κυκλοφορία των συστημάτων (χαμηλού δείκτη) θα κινηθούν και ψυχρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια προς την χώρα μας, οι οποίες θα προκαλέσουν φαινόμενα αστάθειας, όπως σημείωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
- Σαντορίνη: Η «χρυσή» βιομηχανία των 2.000 γάμων και η ανατροπή με τους τουρίστες που εξαφανίστηκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.