Σε χειμωνιάτικο κλοιό έχει μπει ήδη από σήμερα Τρίτη (18/03) με κρύο και ισχυρούς ανέμους ενώ εκδηλώνονται και βροχές κατά τόπους.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, ραγδαία θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και στην Αττική τις επόμενες ώρες.
Μάλιστα, από το απόγευμα αναμένονται βροχές στο λεκανοπέδιο ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα.
Στην ανάρτησή του, αναφέρει πως την Τετάρτη (19/03) «θα ξυπνήσουμε με 6-7 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας και θα φυσάει κρύο αέρα».
Επίσης «ζωηρεύουν σε 9 μποφόρ οι βοριάδες στο Αιγαίο. Ενδεχομένως να εχουμε προβλήματα μέχρι και αύριο στην ακτοπλοϊα».
Τέλος ο Γιώργος Τσατραφύλλιας δηλώνει ότι την Πέμπτη (20/03) θα έχουμε «ήλιο με δόντια» αλλά από Παρασκευή (21/03), επιστρέφει η άνοιξη.
Βροχή στην Αθήνα την Τρίτη
Ήδη σε αρκετές περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας βρέχει, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο. Το σκηνικό, ωστόσο, θα αλλάξει εκ νέου πολύ σύντομα.
Διαβάστε ακόμη: Πισπιρίγκου: Γιατί καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη και πόσα χρόνια θα μείνει φυλακή
«Ουσιαστικά η αλλαγή του καιρού είναι σήμερα με τη ψυχρή εισβολή που θα ρίξει τη θερμοκρασία από βορρά ως νότο πολύ γρήγορα σε όλη τη χώρα. Έχουμε ήδη πει ότι θα είναι εντυπωσιακή η πτώση της θερμοκρασίας. Σε ορισμένες περιοχές θα έχουμε πτώση 20 βαθμών σχετικά με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε το Σαββατοκύριακο. Θα έχουμε και κάποιο χιονόνερο και κάποια χιόνια σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική κυρίως χώρα» λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από Παρασκευή
«Στην Αττική έχουμε και θα έχουμε βροχές και μέσα στο βράδυ και μέχρι αύριο το πρωί, και χιονόνερο ίσως σε κάποιες περιοχές των βορείων προαστίων, αλλά χιόνι σε μεγαλύτερα υψόμετρα» προσθέτει, σύμφωνα με το Orange Press Agency.
Η φθινοπωρινή στροφή του καιρού δεν θα διαρκέσει για πολύ. Όπως εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος «θα σταματήσουν τα φαινόμενα από την Τετάρτη, οπότε θα μείνει το κρύο και την Πέμπτη, με ισχυρό μάλιστα παγετό στη βόρεια χώρα.
Απ’ την Παρασκευή όμως αρχίζει νέα άνοδος της θερμοκρασίας που πιθανότατα θα είναι κι αυτή αρκετά έντονη και θα δούμε πολύ υψηλές θερμοκρασίας, πάλι, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» σημειώνει καταλήγοντας.
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: «Ο άνθρωπος που έχασα στο τρένο»
- Τραγωδία στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Νεκρή γυναίκα μετά από τραυματισμό στη σκάλα του αεροπλάνου
- Τέμπη: H μητέρα του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη μιλά για πρώτη φορά - «Το παιδί μου λοιδορήθηκε»
- Ξέσπασε η Δανάη Παππά: «Με έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πόσο καιρό έχω ακόμα - Δηλαδή κάπου ώπα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.