Μενού
Καιρός
Τοπίο με ηλιοφάνεια και νεφώσεις | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μικρές «ανάσες» δροσιάς σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο περιλαμβάνει το «μενού» του καιρού

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μπόρες αλλά και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αύριο Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση και τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημερινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 35, στη Θεσσαλία από 24 έως 38, στην Ήπειρο από 18 έως 33, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 19 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 38, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 και στην Κρήτη από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες, τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...