Ο καιρός του Απρίλη φαίνεται πως θα καθυστερήσει την άνοιξη, καθώς θα δούμε μία επέλαση κρύου που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (7/2) και απειλεί να μας κρατήσει μέσα πλησιάζοντας προς το Πάσχα.
Όπως ανέλυσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, αυτή η εναλλαγή οφείλεται στη σύγκρουση εναπομείναντων χειμερινών μαζών με θερμότερες από την Αφρική, καθώς η άνοιξη προσπαθεί ουσιαστικά να «επιβληθεί» στον ελλαδικό χώρο.
Σε αυτό το πλαίσιο, και σήμερα Τετάρτη (2/4) θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στην ελληνική επικράτεια, με έντονες βροχοπτώσεις, που μπορεί να καταστούν και επικίνδυνες.
Καιρός: Έρχεται και φεύγει η κακοκαιρία
Όπως παρατηρεί ο κ Μαρουσάκης, σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα όπου αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα επιδράσει σε ανατολική και νότιο Ελλάδα, με κύματα ισχυρών πλην παροδικών βροχών και καταιγίδων.
Η βόρεια Ελλάδα στον αντίποδα θα αντιμετωπίσει λιγότερο έντονες βροχοπτώσεις, μεγαλύτερης διάρκειας.
Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος, η πρόσκαιρη βελτίωση θα διακοπεί από τη Δευτέρα (7/4), όταν θα επιστρέψει το κρύο και θα δούμε πάλι επέλαση κακοκαιρίας, που θα φέρει ακόμα και χιόνια στα ορεινά, διάρκειας μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Σχετικά με το σκηνικό του Πάσχα, ο κ. Μαρουσάκης καθησύχασε πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και πλησιάζοντας τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή, η πολική αέρια μάζα θα αρχίσει να υποχωρεί, δίνοντας θέση σε άνοδο της θερμοκρασίας και πιο αίθριο καιρό.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.