Μενού
thermokrasia-kairos
Χαμηλές θερμοκρασίες | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κακοκαιρία ήταν και πέρασε αλλά άφησε πίσω της το τσουχτερό κρύο το οποίο θα επιμείνει και σήμερα παρά το γεγονός πως η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Επιπλέον, περιορίζονται τα φαινόμενα αφού θα σημειωθούν τοπικές βροχές μόνο στη Βόρεια Κρήτη.

Ο καιρός, πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επηρεαστεί από «ξεροβόρι» που φέρνει το αέρινο «τείχος» από την Ισπανία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος σημείωσε ότι το καιρικό τείχος στην Ιβηρική, θα φέρει κρύες αέριες μάζες από τη Βρετανία, που μέσω της κεντρικής Ευρώπης θα φτάσουν στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, το «ξεροβόρι», οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν σε πολλές περιοχές, θα παραμείνει για αρκετές ημέρες, ωστόσο, η σχετική ηλιοφάνεια αναμένεται να «μαλακώσει» τον καιρό.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα,  Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός. Ισχυρός θα είναι ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα συνδυαστεί με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 13, στη Θεσσαλία από -5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12-14, στα Επτάνησα από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 13-15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι προοδευτικά κατά τόπους στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12-13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA