Ανάρτηση, όπου παρουσιάζει ψηφιακό χάρτη με την εξέλιξη του καιρού από αύριο, Παρασκευή μέχρι, τουλάχιστον, την ερχόμενη Τρίτη έκανε ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.
Στον χάρτη με την εξέλιξη του καιρού παρουσιάζει τις αέριες μάζες, οι οποίες είναι ψυχρές και ξηρές, μέχρι τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κεντρική Μεσόγειο.
Πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό στα 500hpa, με τις βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν, για αρχή, τη Δυτική Ελλάδα και να κινούνται στη συνέχεια προς τα ανατολικά. «Χωρίς λόγια τώρα» έγραψε ο Διευθυντής της ΕΜΥ στην ίδια ανάρτηση.
Καιρός: Πρόγνωση Καλλιάνου για βροχές την επόμενη εβδομάδα
Βροχές αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του, ενώ αναφέρθηκε και στον καιρό των Χριστουγέννων, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη από τώρα.
«Από την ερχόμενη εβδομάδα, κι όσο προχωράμε προς τα μέσα του μήνα, αναμένονται οι πρώτες βροχές, μετά από αρκετές εβδομάδες ξηρασίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό των επόμενων ημερών.
Ο μετεωρολόγος αναφέρει στη συνέχεια: «Όπως είχα προβλέψει εδώ και αρκετές ημέρες, ο καιρός κυλά ήρεμα και σταθερά, χωρίς σημαντικές ανατροπές. Ο ήλιος επικρατεί σχεδόν παντού και οι μέγιστες θερμοκρασίες φτάνουν στους 20-22°C.
Αν και νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ επικρατεί μια ψύχρα έως και παγωνιά στα ορεινά (όπως σας είχα προετοιμάσει), η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι αρκετά ευχάριστη τα μεσημέρια και ιδανική για φθινοπωρινές δραστηριότητες».
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.