Μενού
arnaoutoglou kairos.jpg
ΕΡΤ/Youtube
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, την Κυριακή συννεφιά θα καλύπτει όλη την Ελλάδα και αναμένονται βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην ανατολική Θεσσαλία, στη βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποκλείονται μπόρες στην Αττική και χιονοπτώσεις σε βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας

Όπως τονίζεται στη γενική πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.

Καιρός: Αφρικανική σκόνη

Επιπλέον, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Βροχές τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι αναμένονται αρκετές βροχές, κατά τόπους ισχυρές και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο 1.400-1.500 μέτρα. «Είναι μια ημέρα που θα ευνοηθούν τα χιονοδρομικά κέντρα», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ για τη Δευτέρα.

Για την ίδια μέρα, η ΕΜΥ επισημαίνει ότι προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA