Μενού
kakokairia-athina
Κακοκαιρία στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο, με βροχέςκαταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος έως και την Παρασκευή. Μάλιστα από την Πέμπτη ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία.

Πότε χαλάει ο καιρός

Όμως ο πρώτο καιρικό σύστημα της χρονιάς θα έρθει από τα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου, με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχερό καιρό. Η Κυριακή θα κυλήσει με βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά της χώρας. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας πέφτει και πιο χαμηλά η θερμοκρασία.

Το τριήμερο Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή, την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένονται περαιτέρω φαινόμενα, όμως το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό. Μάλιστα, στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να είναι μόλις 13 βαθμοί Κελσίου.

Θοδωρής Κολυδάς: «Πτώση της θερμοκρασίας μετά το Σαββατοκύριακο»

Για πτώση της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

«Μετά το ΣΚ ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας, με σημείο καμπής για τιμές κάτω από τα κανονικά μετά τις 10 του μηνός. Ξεκινάνε και κάποιες βροχές από βδομάδα, όχι ιδιαίτερα σημαντικές».

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυροί άνεμοι και χιόνια

Για αλλαγή στο σκηνικό του καιρού κάνει λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στα social media. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι από την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου και μέχρι περίπου τις 10-11 Ιανουαρίου «έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις καιρικές εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα, καθώς προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ο φετινός χειμώνας, ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού, αρχικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές και στη συνέχεια και κυρίως από την Τρίτη 9/1 με πολύ ισχυρούς βοριάδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων της νέας εβδομάδας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως από την Τρίτη 9/1 και μετά είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA