Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού έρχεται την Παρασκευή (20/06) καθώς, όπως έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, την Παρασκευή και το Σάββατο (21/06) στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες ή καταιγίδες.
Επίσης κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 3 με 5 βαθμούς «και επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα».
Σχετικά με τους ανέμους αναφέρει ότι το Σάββατο θα αυξηθεί η έντασή τους και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και την Κυριακή ακόμη και τα 8 μποφόρ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:
- Θερμοκρασίες εως την Παρασκευή το πολύ 34 με 36 στα ηπειρωτικά και άστατος καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο στα ηπειρωτικά με μπόρες η καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. To ΣΚ πέφτει η θερμοκρασία κατά 3 με 5 βαθμούς και επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα.
- Οι άνεμοι ως την Παρασκευή στα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο . Ομως το Σάββατο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και την Κυριακή ακόμη και τα 8 μποφόρ . Εξασθένηση από τη Δευτέρα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.