Μενού
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης παρείχε νεότερη ενημέρωση σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, προειδοποιώντας για επικίνδυνα φαινόμενα

Στην ενημέρωσή του ο κ. Μαρουσάκης εξήγησε πως ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στον κόλπο της Γένοβα, θα κινηθεί προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει από μεθαύριο, Παρασκευή (20/4) την Ελλάδα.

«Θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» επεσήμανε ειδικότερα. 

Ένας πολικός αεροχείμαρρος θα πλήξει από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και το απόγευμα του Σαββάτου, με τα προγνωστικά δεδομένα να δείχνουν πως θα πέσει, τοπικά, μεγάλος όγκος νερού  σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια. 

Ταυτόχρονα η αστάθεια μπορεί να δημιουργήσει ακραίο καιρό, που σημαίνει ότι είναι δυνατόν τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, έντονους κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, θυελλώδεις ανέμους.

Οι περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Αυτές, εξήγησε, είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτά τα τμήματα υπάρχει ένας παράγοντας κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις. «Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας».

Τέλος, ο κ. Μαρουσάκης παρείχε έναν χάρτη όπου καταγράφονται οι περιοχές που πιθανολογείται ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – πλημμυρικά επεισόδια. Είναι αυτές που είναι σημειωμένες με πορτοκαλί κύκλο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA