Μενού
Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Κούλουμα κατά την Καθαρά Δευτέρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται –απόψεως καιρού– η έξοδος των εκδρομέων για την Καθαρά Δευτέρα, καθώς σήμερα, Παρασκευή (15/3) οι συνθήκες θα είναι κατά βάση αίθριες, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας.

Η αστάθεια του καιρού θα παραμείνει, περιορισμένη μεν, αισθητή δε, και το Σάββατο όπου σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη, θα είναι αίθριος ωστόσο το μεσημέρι προς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ενώ οι άνεμοι θα κινούνται σε δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα θα εκδηλωθούν την Κυριακή, το μεσημέρι και το απόγευμα της ημέρας συγκεκριμένα, καθώς βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα παρουσιαστούν στα ηπειρωτικά, ωστόσο την Καθαρά Δευτέρα θα είναι αρκετά βελτιωμένος με την πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας να είναι αισθητή στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Η αστάθεια του τριημέρου και ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο καιρός θα κυλήσει σήμερα με ήπιες καιρικές συνθήκες και περιορισμένη αστάθεια κατά τις απογευματινές ώρες.

«Για σήμερα, Παρασκευή, η ημέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια αλλά οι συννεφιές στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης –κατά τόπους– θα αυξηθούν και θα συναντήσουμε μπόρες και καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας» ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Αύριο, Σάββατο, η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη μόνο τις απογευματινές ώρες, επομένως και σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα παρά την εκδήλωση βροχών το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Την ίδια ώρα, γενικευμένη αστάθεια θα επικρατήσει Κυριακή, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο εσωτερικό της Κρήτης και στο βόρειο, βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Καθαρά Δευτέρα, περιορίζεται η αστάθεια, βελτιώνεται ο καιρός, με τον βοριά να παραμένει ενισχυμένος στο κεντρικό και νότιο αιγαίο με 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να μην εκδηλώνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA