Μετά την πρωτοφανή για την εποχή κακοκαιρία με καταιγίδες, κεραυνούς και πτώση θερμοκρασίας, έρχονται οι ζέστες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να βελτιωθεί, ενώ αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά όχι σε παρατεταμένο και ακραίο καύσωνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία ανεβαίνει πρόσκαιρα γύρω στις 28–29 Ιουλίου, υποχωρεί λίγο προς το τέλος του μήνα και παρουσιάζει νέα ανοδική τάση στις αρχές Αυγούστου, ενώ στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, οι μέγιστες θερμοκρασίες φτάνουν κατά διαστήματα τους 36–38°C.
Διαβάστε ακόμα: Καταιγίδες, 59.000 κεραυνοί, χαμηλές θερμοκρασίες - Μα τι συνέβη στην Ελλάδα;
Αναλυτικά η ανάρτηση
Η προοπτική των επόμενων 15 ημερών δείχνει ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν βρίσκεται στον κύριο πυρήνα της έντονης θερμής ανωμαλίας, η οποία παραμένει περισσότερο στη δυτική και κεντρική Ευρώπη.
Για την Ελλάδα, η εικόνα παραπέμπει σε διαδοχικές θερμές εξάρσεις, αλλά όχι σε παρατεταμένο και ακραίο καύσωνα.
Η θερμοκρασία ανεβαίνει πρόσκαιρα γύρω στις 28–29 Ιουλίου, υποχωρεί λίγο προς το τέλος του μήνα και παρουσιάζει νέα ανοδική τάση στις αρχές Αυγούστου.
Στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, οι μέγιστες θερμοκρασίες φτάνουν κατά διαστήματα τους 36–38°C, χωρίς όμως αξιόλογο υετικό σήμα.
Η αβεβαιότητα αυξάνεται μετά τη 10η ημέρα, επομένως η εικόνα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση.
Συνολικά, το βασικό μήνυμα είναι ζέστη με διακυμάνσεις, περιορισμένα φαινόμενα και όχι σταθερή καυτή περίοδος.
- Καιρός: Έρχεται βίαιη φθινοπωρινή εισβολή - Πότε «χτυπά» την Ελλάδα ο «δολοφόνος του καλοκαιριού»
- Απάντησε ο Ρέμος για τον σάλο με τη συναυλία και τον Μ.Αλέξανδρο - «Πού να το φανταστώ»
- Μυστήριο με τα οστά που βρέθηκαν στην Κυψέλη: Οι αρχές θα «ξεψαχνίσουν» φάκελο με εξαφανισμένα πρόσωπα
- Πέθανε ξαφνικά στα 22 της η «Μις Αυστρία» Λουτσία Σίσιτς - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από παιδί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.