Οι Αλκυονίδες έχουν φέρει την άνοιξη στην «καρδιά» του χειμώνα, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα και να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, τα φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας για την εποχή είναι γύρω στους 14 βαθμούς, ωστόσο ο υδράργυρος έχει «σκαρφαλώσει» από χθες και θα διατηρεί έτσι για ένα δεκαήμερο.
Σήμερα (5/2), η τα θερμόμετρα θα δείξουν ακόμα και 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ «μέχρι 15 Φεβρουάριου δεν θα πέσει η θερμοκρασία» είπε ο ίδιος.
Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστος, με πλήρη απουσία σύννεφων σχεδόν στο σύνολο της χώρας έως και την Τετάρτη (7/2).
Την Πέμπτη, ενδέχεται να πέσουν βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σποραδικές μπόρες αναμένονται και την Παρασκευή στο Αιγαίο.
Από το Σάββατο ο καιρός «καθαρίζει» και πάλι, με τη θεοκρασία να διατηρείται ψηλά.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θεοκρασία κατά τη διάρκεια των Αλκυονίδων μπορεί να προσεγγίζει και τους 22° με 24° Κελσίου.
- «Σε αυτή την οικονομία, το σεξ είναι πολυτέλεια» - Η Gen Z προτιμάει μια μέρα σωστού ύπνου
- Παράνομη συνδρομητική τηλεόραση: 7 συλλήψεις μελών κυκλώματος και άλλοι 76 στη δικογραφία
- Σοκ σε live μετάδοση: Άγρια επίθεση σε γνωστό Ρωσοκύπριο YouTuber επειδή ήταν crossdresser
- Ενοικιαστής vs. Ιδιοκτήτης: Ποιος επιτέλους πληρώνει τις ζημιές στο σπίτι; Βρήκαμε την απάντηση
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.