Το 2025 έκανε «ποδαρικό» στην Ελλάδα με μία τεράστια διαφορά θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, μεταξύ του χιονισμένου Παρνασσού και των ηλιόλουστων Χανίων, υπήρχε διαφορά θερμοκρασίας 42 βαθμών.
Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος αναφέρει στην ανάρτησή του:
«Ποδαρικό με 42 βαθμούς διαφορά έκανε ο χιονισμένος Παρνασσός με τα ηλιόλουστα Χανιά !
Χανιά: 19 βαθμοί
Σέσι Παρνασσού: -23 βαθμοί.»
Πάνω από το κανονικό η μέση θερμοκρασία του Δεκεμβρίου
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον Δεκέμβριο του 2024 η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019).
Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας για τον Δεκέμβριο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.