Μενού
afrikaniki skoni
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα | INTIME
  • Α-
  • Α+

Η αφρικανική σκόνη επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς διαδοχικά κύματα περνούν πρώτα από τη νότιο Ιταλία και καταλήγουν στη χώρα μας και γενικότερα στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αφρικανική σκόνη θα υποχωρήσει από το Σάββατο, καθώς κακοκαιρία από την κεντρική Ευρώπη θα επηρεάσει και την περιοχή μας, με ενδεχόμενο να δώσει αρκετές βροχές. Η κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της περίπου το Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη δεν αλλάζει το μοτίβο του καιρού, ενώ λασποβροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια. Ίδια εικόνα θα παρουσιάσει και η Παρασκευή, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σάββατο και την Κυριακή πλησιάζει ένα νέο πιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας, με περισσότερες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σταδιακά η κακοκαιρία θα απομακρυνθεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα αμφιταλαντεύεται μεταξύ άνοιξης και χειμώνα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA