Αλλάζει ο καιρός από μεθαύριο Κυριακή (12/1) εξαιτίας της «ψυχρής εισβολής», η οποία θα φέρει ισχυρές βροχές, χιονόνερο και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα πέσουν σημαντικές βροχές σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Ιόνιο, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο και χιονόνερο στα ημιορεινά, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του Ιονίου.
Πυκνές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται στα βόρεια σύνορά μας από τον βόρειο Έβρο έως την Ήπειρο, σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα 500-600 μέτρα και πάνω σε:
- Φλώρινα
- Καστοριά
- Ορεστιάδα
- Κομοτηνή
- Ξάνθη
- Σέρρες
- Κιλκίς
- Θεσσαλονίκη
- Βέροια
- Πτολεμαΐδα
- Μέτσοβο
- Κόνιτσα
- Γρεβενά
- Περτούλι
- Τρίκαλα
- Καρδίτσα
- Καλαμπάκα
- Ελασσόνα
- Μουζάκι
- Φάρσαλα
- Δομοκό
- Καρπενήσι
- Αράχωβα
- Τρίπολη
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει ελεύθερη πτώση κατά 10 βαθμούς περίπου και έτσι κατά μέσο όρο από τους 15 θα πέσει στους 5 βαθμούς Κελσίου.
Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του ΑΝΤ1, θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη οπότε και θα έχουμε υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.