Μενού
Καιρός
Καιρός | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Υψηλές, για την εποχή, θα είναι οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που μοιράστηκε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Κολυδάς, μέσω Twitter/X, δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να είναι κατά 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

«Με θερμοκρασίες κατά 5 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες. Πρόσκαιρα δεν αποκλείονται και τιμές κατά 8 με 10 βαθμούς πάνω από τις κανονικές» έγραψε ειδικότερα και συνόδευσε την ανάρτησή του με έναν σχετικό χάρτη.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, αύριο, Τετάρτη (27/3), στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και μέχρι τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 22 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Την Πέμπτη (28/3) στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν, το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Τέλος, την Παρασκευή (29/3) αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA