Μενού
kairos
Καιρός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Βελτιώνεται ο καιρός από την Τετάρτη, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές, ενώ ένα αέρινο «τείχος» στη δυτική Ευρώπη επηρεάζει τις αέριες μάζες και φέρνει «ξεροβόρι» στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μικρής διάρκειας μπόρες θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές. Προς το απόγευμα της Τετάρτης θα πυκνώσει η συννεφιά σε αρκετές περιοχές, χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω φαινόμενα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, το «ξεροβόρι», οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν σε πολλές περιοχές, θα παραμείνει για αρκετές ημέρες. 

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα επικρατήσει συννεφιά στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, τα οποία σύννεφα θα πυκνώσουν το πρωί, αλλά δεν θα παραμείνει για πολύ. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στις βόρειες πολύ ορεινές περιοχές. Προς το βράδυ ενδέχεται να επικρατήσουν τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

Την Παρασκευή, αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με το «ξεροβόρι» να επιμένει στις περισσότερες περιοχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενδεχομένως να σημειωθούν πολύ τοπικές μπόρες.

Τέλος, το Σάββατο, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πρόσκαιρες συννεφιές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα βόρεια.

Το αέρινο «τείχος» που φέρνει «ξεροβόρι» στην Ελλάδα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, ένα αέρινο «τείχος» στη δυτική Ευρώπη που φέρνει ανοιξιάτικες έως και καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε αρκετές χώρες, αναγκάζει τις αέριες μάζες από τον Ατλαντικό να μην κινούνται ανατολικά προς τη χώρα μας.

Ως αποτέλεσμα, οι κρύες μάζες και όποιες αέριες μάζες «ξεφεύγουν» θα φέρνουν το «ξεροβόρι», αλλά η ηλιοφάνεια που θα επικρατεί στη χώρα θα «μαλακώνει» τον καιρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA