Μενού
Κακοκαιρία
Πέρασμα κακοκαιρίας στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας, με βροχές να φτάνουν στην Ελλάδα από την Τετάρτη 17 Απριλίου και σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να είναι έντονες και να δώσουν τέλος στην ανομβρία.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook έδειξε χάρτες με τις περιοχές που θα έχουν βροχές το διήμερο Τετάρτη (17/4) και Πέμπτη (18/4) και σημείωσε πως ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρινά - κατά διαστήματα - στοιχεία στα νότια, ενώ τρεις εποχές θα έχουν τα ορεινά και τα βόρεια τις χώρας.

Συγκεκριμένα, για τις «τρεις εποχές» ο παρουσιαστή του καιρού στην ΕΡΤ σημειώνει πως: «τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως υπάρξουν και πρόσκαιρα χειμωνιάτικες... αποχρώσεις σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα της βόρειας χώρας».

Οι χάρτες που δείχνουν τις περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται από αξιόλογες βροχές

Χάρτης βροχής Τετάρτη 17 Απριλίου
Χάρτης βροχής Τετάρτη 17 Απριλίου | Σάκης Αρναούτογλου / Facebook
Χάρτης βροχής Πέμπτη 18 Απριλίου
Χάρτης βροχής Πέμπτη 18 Απριλίου | Σάκης Αρναούτογλου / Facebook

Πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας

Στη συνέχεια της ανάλυσής του για τον καιρό, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Σχετικά ευοίωνες δείχνουν και με τα σημερινά στοιχεία οι προοπτικές  προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων.

Σταδιακή και κατά τόπους αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA