Μενού
Επιδείνωση του καιρού στην Αθήνα
Επιδείνωση του καιρού στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό, το 2024 θα έρθει με βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Μάλιστα, ο καιρός θα είναι τύπου «Π».

Ο μετεωρολόγος εξηγεί ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια κυρίως του Φθινοπώρου αλλά και της Άνοιξης, τα βαρομετρικά χαμηλά κινούμενα από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης προσπαθούν να φτάσουν μέχρι και την Ελλάδα, παρόλα αυτά παράγοντες που οφείλονται στη γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία ή και τοπογραφικοί παράγοντες, οδηγούν στον σχηματισμό ενός τύπου καιρού που στη Μετεωρολογία τον ονομάζεται «καιρός τύπου "Π"».

Η συγκεκριμένη ονομασία δεν είναι τυχαία και προκύπτει από την κατανομή των βροχοπτώσεων που συνοδεύουν αυτή την καιρική μεταβολή.

Αν δούμε δηλαδή τον χάρτη βροχής θα παρατηρήσουμε τους χρωματισμούς που δείχνουν τα χιλιοστά βροχής να εντοπίζονται προς τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στη συνέχεια της ανάρτησής του σημειώνει ότι «αυτόν τον τύπο καιρού θα συναντήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, μόνο που αυτή τη φορά το "ΠΙ" θα είναι αναποδογυρισμένο αφήνοντας εκτός τη βόρεια Ελλάδα όπου στη θέση αυτής θα μπουν τα νότια θαλάσσια τμήματα».

Ο χάρτης με τον καιρό τύπου «Π»

 

Χάρτης καιρού Π
Χάρτης καιρού Π

Οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές (κοντά στους 18° με 20° το μεσημέρι), τους ανέμους να μην προβληματίζουν και την υγρασία βέβαια να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κυρίως τη νύχτα και το πρωί, δημιουργώντας ομίχλες.

Έτσι, αναμένεται να κυλήσει ο καιρός και το πρώτο περίπου μισό του Ιανουαρίου με μια διαταραχή φθινοπωρινού και πάλι τύπου να μας απασχολεί κοντά στα Θεοφάνεια. 
 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA