Μενού
Αφρικάνικη σκόνη στην Αθήνα
Επιδείνωση του καιρού στο κέντρο της πρωτεύουσας | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο καιρός θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη, με τους μετεωρολόγους να «προειδοποιούν» για θερμοκρασίες Ιουνίου από το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που υποχωρεί το πρώτο κύμα αφρικανικής σκόνης.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νεότερη πρόγνωσή του, κάνει λόγο πως η χώρα δεν επηρεάζεται –από σήμερα– από κάποιο βαρομετρικό χαμηλό, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το κύμα κακοκαιρίας που έφερε την αφρικάνικη σκόνη.

Ωστόσο, η κατάσταση, όπως ειπώθηκε, θα αλλάξει από το απόγευμα της Κυριακής (31/3) όταν θα καταγραφεί νέο βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Αφρικής, το οποίο θα κινηθεί προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά και θα σηκώσει πολύ θερμή αέρια μάζα και αφρικανική σκόνη.

Καιρός: Πού θα φτάσει τους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε ό,τι αφορά τον καιρό στην Αττική, σήμερα θα υπάρχει ηλιοφάνεια στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, θα παρατηρηθούν μεν κάποιες αραιές συννεφιές, ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Το δεύτερο ισχυρό κύμα αφρικάνικης σκόνης, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη και την Πέμπτη της άλλης εβδομάδας.

«Δευτέρα και Τρίτη, στην ανατολική και νότια χώρα θα ξεπεράσουν τοπικά τους 30 και θα δούμε 32 βαθμούς στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, στην ανατολική Πελοπόννησο, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτό θα οφείλεται σε ένα νοτιοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά» πρόσθεσε ο μετεωρολόγος του Open.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA