Μενού
astynomia xionia.jpg
Περιπολικό της αστυνομίας σε χιονισμένο δρόμο. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Aπό τα μεσάνυχτα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Πάρνηθα και Φυλή λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή. Σύμφωνα με το Open, άγνωστος παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από τη 01:00. Μάλιστα, τονίζεται ότι οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί και οι οδηγοί παραμένουν μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς ο δρόμος λόγω της κακοκαιρίας Avgi έκλεισε.

Σύμφωνα με το Open, άγνωστο παραμένει ακόμα πώς κατάφεραν να φτάσουν στα σημεία όπου εγκλωβίστηκαν, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους συγκεκριμένους δρόμους.

Κακοκαιρία Avgi: Εντοπίστηκε το στίγμα

Σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί το τηλεφωνικό τους στίγμα, όμως ακόμα δεν υπάρχει οπτική επαφή με τα εγκλωβισμένα οχήματα. Επίσης, γίνεται λόγος για αίσιο τέλος της περιπέτειας στην Πάρνηθα και συντονισμένες προσπάθειες για να βρεθούν τα οχήματα στη Φυλή.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν και  Αλπινιστές της ΕΜΑΚ.

Κακοκαιρία Avgi: Απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με το Mega, το πρωί της Τετάρτης, η Πυροσβεστική πραγματοποίησε δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από αυτοκίνητα, τα οποία, λόγω χιονιά και πάγου, ακινητοποιήθηκαν.

Αρχικά, η πυροσβεστική απεγκλώβισε 4 άτομα από το αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Φυλής, τα οποία παγιδεύτηκαν καθώς δεν είχαν μαζί τους τις υποχρεωτικές αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αργότερα, στην ίδια περιοχή, η πυροσβεστική κλήθηκε ξανά, αυτήν τη φορά για να απεγκλωβίσει τρία άτομα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν στο χιόνι, αφού, ούτε σε αυτήν την περίπτωση, είχαν μαζί τους αλυσίδες.

Σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 τονίζεται ότι περίπου 15 οχήματα εγκλωβίστηκαν λόγω του παγετού και του χιονιού στην Πάρνηθα.

Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο σημείο μεταξύ του τελεφερίκ και του καζίνο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Πάρνηθα, τα περισσότερα άτομα απεγκλωβίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και η προσπάθεια συνεχίστηκε για τα τελευταία δύο οχήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA