Μενού
kakokairia
Κακοκαιρία | George Vitsaras / SOOC
  • Α-
  • Α+

Στην κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα σε Μαγνησία και Σποράδες παρατηρούνται από χθες το βράδυ (04/09) τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με τους μετεωρολόγους να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εξέλιξή της, καθώς κάνουν λόγο πως «θα πέσει τόση βροχή όση στην Αθήνα σε 1,5 χρόνο».

Μάλιστα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως η σιδηροδρομική γραμμή «Λάρισα - Βόλος» θα παραμείνει κλειστή. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, η οδική πρόσβαση είναι ανέφικτη λόγω ακραίων φαινομένων».

Προσθέτει, επίσης,πως «το 11573 ακυρώνεται. Δεν θα γίνει υποκατάσταση με λεωφορείο».

«Ποτάμια» οι δρόμοι στον Βόλο - Μπήκε νερό στο νοσοκομείο

Με τεράστια δυσκολία πραγματοποιούνται, όπως αναφέρει το gegonotanews.gr, οι μετακινήσεις σε κεντρικές αρτηρίες του Βόλου, λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί, μεταξύ άλλων, είναι πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και σήμερα το πρωί, αρκετοί ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Περιφερειακή Οδό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό τους. Φαινόμενα πλημμύρων σε καταστήματα παρατηρήθηκαν σε καταστήματα στη Νεάπολη.

Την ίδια ώρα, προβλήματα αντιμετώπισε χθες και το Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο εισχώρησε νερό από τη βροχόπτωση. Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με το gegonotanews.gr, έδωσε και δίνει έμφαση στο Νοσοκομείο, ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

kakokairia-bolos
Κακοκαιρία στον Βόλο | gegonotanews.gr

 

kakokairia-bolos
Κακοκαιρία στον Βόλο | gegonotanews.gr

 

«Σε μέρα μετατράπηκε η νύχτα» σε Μαγνησία και Σποράδες

Η κεραυνική δραστηριότητα, από την άλλη πλευρά, ήταν τέτοια που στον Βόλο και σε μεμονωμένες περιοχές, όπως το Πήλιο και τη Νεάπολη, δεν νύχτωσε ποτέ. «Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα» ανέφερε η ΕΡΤ.

Οι κεραυνοί συνοδεύονταν από έντονη βροχόπτωση, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές τα όποια προβλήματα έχουν σημειωθεί είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα λιγότερα δυνατά, των οποίων βέβαια θα ξεκινήσει η καταγραφεί με το πρώτο φως της ημέρα δίνοντας πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.