Μενού
kakokairia-elias-bolos-2
Το πέρασμα από την κακοκαιρία Elias στον Βόλο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μπορεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στη Μαγνησία, στη Λάρισα και στην Εύβοια να έχουν υποχωρήσει μερικώς, τα προβλήματα στις περιοχές είναι τεράστια καθώ αρκετές από αυτές έχουν «βυθιστεί» στη λάσπη.

Οι πολίτες μετρούν τις «πληγές» του από την κακοκαιρία Elias, με τον Βόλο, όπως και στην περίπτωση του Daniel, να έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς η πόλη είναι σαν «βομβαρδισμένο τοπίο». Μεταξύ άλλων, παρατηρούνται τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο της πόλης, με αρκετούς από τους δρόμου να έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια».

Ο ποταμός Κραυσίδωνας υπερχείλισε από την κακοκαιρία και η πόλη βούλιαξε στα λασπόνερα για δεύτερη φορά. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, πεζοδρόμια έσπασαν ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο.

Κακοκαιρία Elias: Εικόνες από την καταστροφή

kakokairia-elias-bolos
Κακοκαιρία Elias | Eurokinissi

 

kakokairia-elias-bolos
Κακοκαιρία Elias | Associated Press

 

kakokairia-elias-bolos
Κακοκαιρία Elias | Associated Press

 Πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι, ενώ αρκετές συνοικίες είναι ακόμη μέσα στο νερό και τη λάσπη. Αποκομμένος συγκοινωνιακά είναι και ο Άνω Βόλος, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο της περιοχής, που θα κάνει καιρό να αποκατασταθεί.

Σε αρκετά σημεία, η άσφαλτος άνοιξε στα δυο, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και έπεσαν στύλοι της ΔΕΗ. Μόνο στην πόλη του Βόλου έγιναν μέσα στο περασμένο 24ωρο πάνω από 312 διασώσεις.

Κακοκαιρία Elias: Μεγάλα προβλήματα σε Λάρισα και Εύβοια

Στη Λάρισα, οι δήμοι Δήμοι Κιλελέρ και Φαρσάλων έχουν πλημμυρίσει από την κακοκαιρία Elias. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Σωτήριο του δήμου Κιλελέρ, που πνίγηκε στα νερά για δεύτερη φορά και έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους. Η κυκλοφορία στο χωριό γίνεται μόνο με τρακτέρ. Η παλαιά εθνική οδός παραμένει κλειστή.

Η στάθμη του νερού του Πηνειού έχει ανέβει, περίπου στα 4 μέτρα, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι το νερό στον κάμπο της Λάρισας, σε ορισμένα σημεία, έχει ξεπέρασει τα 6 μέτρα και δεν έχει βρεθεί τρόπος να αποστραγγιστεί άμεσα.

kakokairia-elias-eyboia
Κακοκαιρία Elias στην Εύβοια | Eurokinissi

 

kakokairia-elias-eyboia-2
Κακοκαιρία Elias στην Εύβοια | Eurokinissi

Οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias είναι μεγάλες και στην Βόρεια Εύβοια. δεν έχουν σταματημό στην περιοχή.

Ειδικότερα ο δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όλοκληρα σπίτια, πλέον, έγιναν έρμαιο στα ορμητικά νερά και οι κάτοικοι ανήμποροι βλέπουν την καταστροφή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA