Μενού
kakokairia-attiki
Κακοκαιρία στην Αττική | Εurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε από την ΕΜΥ τη Δευτέρα (25/09), την ώρα που η κακοκαιρία «Elias» συνεχίζει να σφυροκοπά αρκετές περιοχές της χώρας.

Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Elias» είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και η έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με τα φαινόμενα να υποχωρούν από την Πέμπτη (28/09).

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα Τετάρτη (27/09) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

  • Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Κακοκαιρία «Elias»: Δύσκολη η κατάσταση στο Μαντούδι 

Στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο Μαντούδι, όπου ήχησε νωρίτερα το 112, παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία Elias, η οποία «δείχνει τα δόντια της» από τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/09).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής και πύραρχος, Βασίλης Βαρθακογιάννης, μίλησε νωρίτερα, σήμερα, στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, για εγκλωβισμένους. Διευκρίνισε πως, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πέντε απεγκλωβισμοί πολιτών με κινητικά προβλήματα, αναφέροντας παράλληλα πως η υπηρεσία δεν έχει νέα κλήση, για να προβεί σε ανάλογη ενέργεια.

Πρόσθεσε πως υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση στη βόρεια Εύβοια και τόνισε πως ο κύριος κίνδυνος βρίσκεται στο οδικό δίκτυο του βόρειου κομματιού του νησιού, όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Ψαχνά προς Μαντούδι, από Ροβιές προς Βουτά και από Προκόπι προς Πήλιο Ευβοίας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA