Μενού
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει περιοχές της χώρας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που παρουσίασε ο μετεωρολόγος του OPEN, το βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στην Ιταλία και θα φτάσει στην Ελλάδα εντός του Σαββάτου, φέροντας, κατά τόπους, έντονα φαινόμενα.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία θα πλήξει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με την Κυριακή (25/2) και τη Δευτέρα (26/2), να είναι οι «δυσκολότερες μέρες». 

Πού θα «χτυπήσει» το κύμα κακοκαιρίας-εξπρές

Την Κυριακή, αναμένονται πολλές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια στο σύνολο της χώρας. 

Τη Δευτέρα, παράλληλα, τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» στα κεντρικά, δυτικά και νότια. 

Ο κ. Μαρουσάκης προειδοποίησε πως δεν αποκλείεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού, χαλάζι αλλά και να υπάρξει μεγάλη συχνότητα κεραυνών. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου.

Βελτίωση του σκηνικού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και από την Τρίτη (26/2) θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA