Μενού
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη
Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη | EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΨΑΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία έλαβαν οι κάτοικοι στην κεντρική Μακεδονία και την Πάτρα, που καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το 112 προειδοποίησε για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι)» το επόμενο 24ωρο και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα που εστάλη στην Πάτρα, όπου γινόταν λόγος για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Πατραϊκού Κορινθιακού κόλπου».

Πού θα κινηθεί η κακοκαιρία σήμερα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται σήμερα, Σάββατο (25/11) στα δυτικά από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και γρήγορα βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ.

Από το απόγευμα, στα ανατολικά αναμένονται νοτιοδυτικοί 7 με 9, με ριπές που πιθανώς θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 9 μποφόρ.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τις εξής περιοχές:

  • στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • πρόσκαιρα θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η υπόλοιπη Πελοπόννησος, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Κρήτης, η δυτική Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.
  • τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA