Μενού
koronoios
Κορονοϊός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καθησυχαστικός για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά στο Action 24 ότι «είναι αναμενόμενη η έξαρση του κορονοϊού, που αναμένεται μάλιστα «να κορυφωθεί τον Νοέμβριο».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε βαριά νόσο. Σταθερά οι διασωληνωμένοι είναι 30-33 στις ΜΕΘ. Οι περισσότεροι το περνούν ήπια», σημείωσε ο καθηγητής.

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης είπε πως «η πανδημία έχει εξελιχθεί σε ενδημική νόσο». «Ταλαιπωρούνται αυτοί που έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Οι περισσότεροι το περνούν στο σπίτι με 1-2 μέρες πυρετό. Οι ηλικιωμένοι είναι κυρίως εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Παραλλαγή Όμικρον»

Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη «βρισκόμαστε ακόμα στην παραλλαγή Όμικρον, που είναι αρκετά μεταδοτική και λιγότερο θανατηφόρα. Δεν κάνει πνευμονίες».

«Η πανδημία δεν τελειώνει με το κλείσιμο ενός διακόπτη. Αφού ξέρουμε τι συμβαίνει με τους ευάλωτους, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Θα έλεγα ότι οι ίδιοι είναι ευάλωτοι και στη γρίπη. Συστήνω να αρχίσουν με το εμβόλιο της γρίπης. Η γρίπη αποτελεί εποχιακή απειλή», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Οι εξάρσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε πως η έξαρση του κορονοϊού καταγράφεται τον Νοέμβριο, ενώ τα κρούσματα της γρίπης κορυφώνονται τον Ιανουάριο. «Οι γιορτές του χειμώνα τροφοδοτούν τη γρίπη, από τις διακοπές του καλοκαιριού τροφοδοτείται ο κορονοϊός», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κορονοϊός έχει γίνει πλέον ενδημική νόσος. Εμβολιάζουμε τους ευάλωτους και οι υπόλοιποι ζούμε φυσιολογικά», τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.