Μενού
megara
Η στιγμή της εισβολής στο κοσμηματοπωλείο | Mega / Glomex
  • Α-
  • Α+

Το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News κόβει την ανάσα. Τόσο οι εικόνες όσο κι ο ήχος που ντύνει τα πλάνα δείχνουν όλα όσα έγιναν σε γνωστό κοσμηματοπωλείο στα Μέγαρα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν 6 κουκουλοφόροι διέλυσαν την είσοδο με κλεμμένο αγροτικό και αμέσως μετά έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000€.

Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τα πάντα. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα μέχρι να καταρρεύσουν τα προστατευτικά ρολά και η τζαμαρία, την είσοδο των δραστών στα ενδότερα και την έξοδό τους από το κοσμηματοπωλείο πριν φτάσουν αστυνομικοί, με μια ολόκληρη γειτονιά στο πόδι και πολλούς να βλέπουν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους αυτές τις εικόνες.

Μέσα σε 3 λεπτά όπως φαίνεται από το βίντεο ντοκουμέντο. Αριστερά φαίνεται το κοσμηματοπωλείο στις 04:27 και δεξιά το χάος που άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες στις 04:30 όταν πήραν το δρόμο της εξόδου. Άφησαν στο σημείο το αγροτικό αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν με δύο μικρά μαύρα ΙΧ που είχαν φροντίσει να παρκάρουν πολύ κοντά στην είσοδο.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ώρα 04:27. Διακρίνεται το αγροτικό που αρχίζει να κάνει όπισθεν. Στα επόμενα δευτερόλεπτα καταγράφονται 6 χτυπήματα στα ρολά με το πρώτο να προκαλεί τις αρχικές καταστροφές.

Ο συναγερμός χτυπάει αλλά οι δράστες δεν κάνουν πίσω. Το δεύτερο χτύπημα κάνει θρύψαλα ορισμένες από τις προθήκες, με τη σπείρα να συνεχίζει. Ο οδηγός για δύο λεπτά κάνει την ίδια κίνηση. Παίρνει φόρα και κάνει όπισθεν με ταχύτητα μέχρι τα ρολά να καταρρεύσουν.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στα μπαλκόνια, οι δράστες ξέρουν ότι η αστυνομία μπορεί να ειδοποιηθεί και να φτάσει στο σημείο ταχύτατα, αλλά δεν πτοούνται. Δεν σταματούν ούτε μετά το 5ο χτύπημα. Το κάνουν στις 04:29 όταν το άνοιγμα που είχαν πετύχει ήταν αρκετό όπως έκριναν για να εισβάλλουν οι 4 από τους 6 στο κατάστημα.

Όλοι με φόρμες, κουκούλες, μάσκες και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Βάζουν στις τσέπες τα κοσμήματα που βρίσκονται μπροστά τους και παίρνουν το δρόμο της διαφυγής μετά από λίγα δευτερόλεπτα, με την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, που μιλάει στο Live News να βλέπει τις μέρες να περνούν και τους κουκουλοφόρους που την ρήμαξαν να παραμένουν ασύλληπτοι.

Το αγροτικό που άνοιξε το δρόμο στους διαρρήκτες διαπιστώθηκε πως ήταν κλεμμένο, με τους 6 της σπείρας να το αφήνουν μέσα στο κοσμηματοπωλείο και να απομακρύνονται πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής, με τους υπεύθυνους να κάνουν τον πρώτο απολογισμό, τους αστυνομικούς να ψάχνουν για αποτυπώματα και τα συνεργεία να προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στα χαλάσματα που άφησαν οι διαρρήκτες. Tα 35 δευτερόλεπτα που έμειναν μέσα οι δράστες για να βουτήξουν κοσμήματα, ακούγονται σε ορισμένα σημεία και οι φωνές τους, με στόχο να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αυτή η επίδειξη θράσους στην καρδιά των Μεγάρων έχει προκαλέσει ανησυχία σε κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η εγκληματικότητα όπως λένε στο Live News παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις με το πέρασμα του χρόνου. Οι έρευνες των αστυνομικών παραμένουν άκαρπες, με την ανάλυση του βίντεο να μην αποδεικνύεται αρκετή για τον εντοπισμό τους. Οι έρευνες για την κινηματογραφική διάρρηξη συνεχίζονται με την ανησυχία στα Μέγαρα να παραμένει διάχυτη και την υπεύθυνη του κοσμηματοπωλείου να περιμένει να μάθει ποιοι έβαλαν στο στόχαστρο την επιχείρησή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.