Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μέτρο για τη διευκόλυνση των εγκύων που επισκέπτονται το κέντρο της Αλεξανδρούπολης για να επισκεφτούν γιατρούς και διαγνωστικά εργαστήρια έχει λάβει ο όμορος δήμος. 

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες της πόλης έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν κάρτα στάθμευσης εγκύου και έχουν συγκεκριμένες θέσεις πέριξ ιατρείων και διαγνωστικών, στις οποίες μπορούν να παρκάρουν. Οι θέσεις είναι οκτώ και σχεδιάζονται ακόμα δύο. 

«Οι θέσεις δίνονται με ειδική κάρτα στάθμευσης που την παραλαμβάνουν οι έγκυες από τη Δημοτική Αστυνομία, με γνωμάτευση από τον γυναικολόγο που παρακολουθεί τη μέλλουσα μητέρα. Δίνονται 4 μήνες πριν και 40 ημέρες μετά την γέννηση, με σκοπό να παρκάρει στις θέσεις που είναι ευδιάκριτες, με ειδικό χρωματισμό», είπε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας Γιάννης Ναϊτίδης στην ΕΡΤ. 

Οι κάρτες μπορούν να δοθούν σε γυναίκες και με δυσκολότερη εγκυμοσύνη τους πρώτους μήνες, σύμφωνα με τον κ. Ναϊτίδη. «Το μέτρο λειτουργεί θετικά. Προσπαθούσε να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα σε γιατρούς και διαγνωστικά εργαστήρια», ανέφερε. 

Οι θέσεις στάθμευσης για έγκυες στην Αλεξανδρούπολη είναι επί:

  1. της οδού Αν Θράκης, μεταξύ των οδών Ι. Καβύρη και 25ης Μαρτίου
  2. της οδού Παλαιολόγου, μεταξύ των οδών Ι. Καβύρη και Ι. Δραγούμη
  3. της οδού Παλαιολόγου, μεταξύ των οδών Ι. Καβύρη και 14ης Μαΐου
  4. της οδού 14ης Μαΐου, μεταξύ των οδών Παλαιολόγου και Αίνου
  5. της οδού Βενιζέλου, μεταξύ των οδών Ι. Καβύρη και Ι. Δραγούμη
  6. της οδού Βενιζέλου, μεταξύ των οδών Ι. Καβύρη και 25ης Μαρτίου
  7. της οδού Βενιζέλου, μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου και Μαζαράκη
  8. της οδού Λ. Δημοκρατίας, μεταξύ των οδών Ι. Καβύρη και 25ης Μαρτίου
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA