Επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο βρέθηκε για τέταρτη φορά για να μιλήσει για την υπόθεση των Τεμπών, σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Νικόλα Φαραντούρη.
Το παρών έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστος Ράμμος.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων των Τεμπών είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήξερε τις ελλείψεις αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τηρήσει την ασφαλή μεταφορά των Ευρωπαίων επιβατών.
Η πρόεδρος της Επιτροπής έστρεψε τα βέλη της και κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και του Επιτρόπου Μεταφορών Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Σήμερα δεν βρίσκομαι εδώ για να παρακαλέσω. Βρίσκομαι ως Ευρωπαίος πολίτης, αυστηρά φορολογούμενοι και απαιτώ δημοκρατία. Καλώ την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, έστω και με καθυστέρηση 2.5 ετών, να κάνει τη δουλειά της. Να εφαρμόσει την αρχή της υπεροχής του ενωσιακού δικαίου. Να τηρήσει τον κανονισμό της. Να ανταποκριθεί στον ρόλο και στην αποστολή της», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού.
«Αναμένουμε τα αυτονόητα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους για τη δικαίωση των αγαπημένων μας», προσέθεσε.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.