Μενού
fotia
Επιχείρηση κατάσβεσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Κάρυστο λόγω των συχνών αναζωπυρώσεων που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το evima, πριν από λίγο η φωτιά μπήκε στο χωριό Πλατανιστός του Δήμου Καρύστου και δυστυχώς τα πρώτα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου ο Δημήτρης Ξυπόλητος, «η κατάσταση είναι αναξέλεκτη η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί ανέμοι στην περιοχή».

Σχετικά με τις πληροφορίες που διακινούνται για αγνοούμενο κάτοικο του Πλατανιστού στην Κάρυστο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, αναζητείται πολύ πριν από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην Κάρυστο την Κυριακή (23/07) στις 12:35.

Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών 

Την ίδια ώρα, οι πολίτες ενημερώνονται με μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. 

Το μεσημέρι δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Άγιοι.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής (23/07), οι κάτοικοι στις περιοχές περιοχές Λιβάδι και Καστρί ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας (247) εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA