Μενού
Αρκουδάκι
Μικρό αρκουδάκι στη φύση | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», το ομώνυμο δασαρχείο κατάφερε το πρωί του Σαββάτου (15/6) να απεγκλωβίσει ένα αρκουδάκι ηλικίας περίπου έξι μηνών από προαύλιο χώρο ξενοδοχείου στην Καστοριά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το αρκουδάκι στην Καστοριά είχε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε μέσα στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, με τους περίοικους να το εντοπίζουν και να ειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς.

Λίγες ώρες νωρίτερα, διερχόμενοι πολίτες είχαν δει το έξι μηνών αρκουδάκι μαζί με την μητέρα του στο δάσος. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο το μικρό αρκουδάκι να απεγκλωβιστεί και να απωθηθεί προς το βουνό, ώστε να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του, η οποία βρισκόταν στην περιοχή.

Καστοριά: Η ανακοίνωση της οργάνωσης «Καλλιστώ»

Υπενθυμίζεται πως αυτή την περίοδο οι μητέρες αρκούδες μαζί με τα μικρά τους, είναι αρκετά πιθανό να εμφανιστούν κοντά σε περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς αναζητούν φαγητό σε οπωροφόρα δέντρα.

«Οι μητέρες αρκούδες είναι υπερπροστατευτικές με τα μικρά τους. Για αυτόν τον λόγο, σε περίπτωση που συναντήσουμε μόνο του ένα μικρό αρκουδάκι, δεν το πλησιάζουμε, καθώς είναι πολύ πιθανό η μητέρα του να βρίσκεται κοντά και να νιώσει απειλή από την ανθρώπινη παρουσία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αν μια αρκούδα βρεθεί στον δρόμο μας, μένουμε ψύχραιμοι/ες, δεν φωνάζουμε και δεν προσπαθούμε να την τρομάξουμε.

Απομακρυνόμαστε ήρεμα, δίνοντας χώρο στην αρκούδα να συνεχίσει τη διαδρομή της. Δεν πετάμε σε καμία περίπτωση κλαδιά, πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς θα εκλάβει την πράξη αυτή ως απειλή. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε μια αρκούδα να κινείται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ειδοποιούμε το δασαρχείο και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής» επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η «Καλλιστώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA