Μενού
Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής
Έργο ΑΔΜΗΕ για ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής | EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ
  • Α-
  • Α+

Μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, για δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης με Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η καταγγελία για δολιοφθορά έγινε, αφού αριθμός δραστών εισέβαλε στο εργοτάξιο και έκοψαν σε 33 σημεία τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της νταλίκας, που μετέφερε το καλώδιο.

Στόχος, όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, η διακοπή των εργασιών υλοποίησής του. «Δεν πήγε κάποιος να ανοίξει ένα ντεπόζιτο και να κλέψει πετρέλαιο, συμβάν που παρατηρείται συχνά. Προκάλεσε βλάβη σε εξειδικευμένο μηχάνημα, πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένο το προς υπογειοποίηση καλώδιο, που σημαίνει ότι στόχος ήταν να διακόψουν οι εργασίες» σημειώνουν οι σχετικές πηγές.

Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση της αστυνομίας για τη δολιοφθορά στο έργο διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, η οποία είναι ανυπολόγιστη.

«Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη, είναι κομμένα όλα τα μαρκούτσια του υδραυλικού, όλο το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και όλο το σύστημα του αέρα πέδησης για τα φρένα του οχήματος. Αυτό το αμάξι, για να είναι λειτουργικό και να βγει στον δρόμο, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ» υπογραμμίζει ο Διονύσιος Μωζάκης.

Η δολιοφθορά, μάλιστα, φέρεται να έγινε από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης, με τους αστυνομικούς να αξιοποιούν το υλικό από το κύκλωμα κλειστής παρακολούθησης, για να δουν τα αυτοκίνητα που περνούσαν από το σημείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA