Μενού
Νηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) έλαβε μία σοβαρή καταγγελία όσον αφορά στις συνθήκες που επικρατούν σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Ελευσίνα για τους μαθητές αλλά και τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, που υπογράφεται από ομάδα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν/εργάζονται στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο, η ιδιοκτήτρια συμπεριφέρεται στα ανήλικα με τρόπο κακοποιητικό και το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές απολύσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η βασική νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια σπρώχνει και τραβάει παιδιά και τους μιλάει με προσβλητικό τρόπο. Επίσης, είναι συνεχείς οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και ο εκφοβισμός παιδιών με διάφορους τρόπους».

Επίσης, ο συνοδός του σχολικού λεωφορείο, που φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας, «τραβάει μαλλιά και φαβορίτες παιδιών». 

Ακόμα, σημειώνεται πως «δεν τηρείται κανένα σοβαρό πρόγραμμα και τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο πολλές ώρες μέσα στην ημέρα». 

Κατά την καταγγελία, οι «εκπαιδευτικοί γίνονται στόχοι συνεχών επιθέσεων και εκφοβισμού» γιατί αρνούνται να κάνουν εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τη δική τους. Αποτέλεσμα της άρνησης, δε, είναι να απολύονται.

«Έχουν υπάρξει, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες, τουλάχιστον 10 απολύσεις τα δύο τελευταία χρόνια και τουλάχιστον 3-4 το τελευταίο τρίμηνο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ΟΙΕΛΕ σημειώνει πως αναμένει ενημέρωση από τις Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το εάν η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ελέγξει το σχολείο και το θέμα των απολύσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA