Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Σε μία σοβαρή καταγγελία για το νοσοκομείο Λασιθίου, το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, προχώρησε η Νάντια Μπιμπίκα, μέλος της επιτροπής αγώνα για τη δημόσια υγεία Ιεράπετρας, η οποία ανέφερε πως την Τρίτη (19/3) ο διοικητής χειροδίκησε σε βάρος της.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως ο διοικητής στο νοσοκομείο Λασιθίου χτύπησε την κα. Μπιμπίκα, σπρώχνοντάς την αρχικά, και στη συνέχεια της τράβηξε τα μαλλιά βρίζοντάς την παράλληλα.

Η Επιτροπή Αγώνα είχε πάει στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, καθώς όπως έγινε γνωστό, δεν εφημέρευε ούτε αναισθησιολόγος, ούτε χειρουργός.

Νοσοκομείο Λασιθίου: Το χρονικό της καταγγελίας

Όλα φέρεται να ξεκίνησαν, όταν αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη δημόσια υγεία Ιεράπετρας, τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή των διασυνδεομένων νοσοκομείων με αίτημα να άρει την απόφαση του για ημιαπασχόληση αναισθησιολόγου.

«Θέλουμε ολόκληρο αναισθησιολόγο» δήλωσε η κα. Νάντια Μπιμπίκα μέλος της επιτροπής η οποία βρέθηκε να δέχεται σωματική επίθεση από τον διοικητή. «Ζητάμε ανάκληση του “εντέλλεσθε” για τις εφημερίες του αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου» συμπληρώνει.

Νοσοκομείο Λασιθίου: Τι καταγγέλλει η κα. Μπιμπίκα

«Πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε κάτι τέτοιο. Κάναμε πολλούς αγώνες για το νοσοκομείο. Εντάσεις λεκτικές ναι αλλά να σηκώσει χέρι πρώτη φορά το είδαμε. Θα μπορούσε στη θέση μου να είναι οποιοδήποτε άτομο της επιτροπής» δήλωσε σε συνέντευξη της στο fonien.gr.

«Κι εμείς πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο, γιατί δίνουμε αγώνες στα νοσοκομεία της Ιεράπετρας τα τελευταία 15 χρόνια. Λεκτικά, ναι, έχουν υπάρξει εντάσεις, αλλά πρώτη φορά μας σηκώνει κάποιος χέρι» συνέχισε στην ίδια καταγγελία για το νοσοκομείο Λασιθίου.

«Δεν θεωρώ πως η επίθεση έγινε αποκλειστικά σε εμένα αλλά στη θέση μου θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο μέλος της Επιτροπής. Έτυχε αυτή τη φορά να ήμουν εγώ, μπορεί την επόμενη φορά μπορεί να ήταν κάποιος άλλος» συμπλήρωσε.

Νοσοκομείο Λασιθίου: Τι απαντά ο διοικητής

Από την πλευρά του ο διοικητής, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση και στη συζήτηση που ακολούθησε οι τόνοι ανέβηκαν. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο fonien.gr η αντιπροσωπεία της Ιεράπετρας έκλεισε την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων δηλώνοντάς του ότι δεν θα φύγουν από την αίθουσα αν προηγουμένως δεν ανακαλέσει την απόφαση για τον αναισθησιολόγο.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο κ. Ανδρεαδάκης κάλεσε την ΕΛΑΣ προκειμένου να απομακρύνει από το νοσοκομείο την αντιπροσωπεία της Ιεράπετρας. Αμέσως μετά η ένταση αποκλιμακώθηκε με την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων από το νοσοκομείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA