Μενού
treno patra.jpg
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου. | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτροχιάστηκε χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Όπως ανέφερε το tempo24.news το τρένο βγήκε από τις ράγες στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τρένο, που κατευθυνόταν στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα, επέβαιναν 72 άτομα και δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ οι επιβάτες κατέβηκαν με τη βοήθεια ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, η είσοδος του παλιού λιμανιού της Πάτρας έκλεισε προσωρινά, ενώ στο σημείο του εκτροχιασμού έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας και συνεργείο για την επιδιόρθωση των ζημιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train «λόγω μερικού εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας 12304 (Ρίο – Αγ. Ανδρέας), τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12305 και 12306 καταργούνται ολικώς. Επίσης, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12304, 12307 και 12308 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Άγιος Ανδρέας – Πάτρα».

Εκτροχιασμός τρένου: Καταγγελίες

Σήμερα, σύμφωνα με το pelop.gr παραμένει σε εκκρεμότητα η αντικατάσταση της κατεστραμμένης σιδηροτροχιάς, ωστόσο στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται πολύ σοβαρή καταγγελία για τον ΟΣΕ και τους αρμόδιους φορείς.

«Το ατύχημα ήρθε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Πελοπόννησος όπου είχε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, την άσχημη κατάσταση της γραμμής και την καθυστέρηση στις εργασίες συντήρησης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Κατά το pelop.gr εδώ και 3 χρόνια ζητείται από τον ΟΣΕ να προχωρήσει σε εργασίες βαριάς συντήρησης και επισκευή της γραμμής, «ειδικά στο εν λόγω σημείο όπου γίνονται τα περισσότερα συμβάντα, αλλά μόλις φέτος δόθηκε πράσινο φως από την εταιρεία».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, προ ημερών, υπήρξε σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο σε διάβαση, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε σημειωθεί παρόμοιο ατύχημα με σταθμευμένο όχημα.

Εκτροχιασμός τρένου: «Αντικατάσταση το 2024»

«Το σημείο, στο οποίο έγινε ο εκτροχιασμός, είναι από τα πιο προβληματικά και στην εργολαβία βαριάς συντήρησης που πρόκειται να ξεκινήσει – αρχές του 2024 – προβλέπεται η ολική αντικατάσταση της σιδηροτροχιάς και των τραβερσών που έχουν καταστραφεί», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Με φόντο την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη (σ.σ. «έγκλημα» σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων) στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό 85 επιβατών, γίνεται αντιληπτό ότι οι καταγγελίες για την κατάσταση στην Πάτρα προκαλούν απορίες και προβληματισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA