Μενού
nosokomeio kilkis
Νοσοκομείο Κιλκίς
  • Α-
  • Α+

Μία σοβαρή καταγγελία έρχεται στη δημοσιότητα από το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς, σύμφωνα με την οποία ενημερώνουν για τη «δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Παθολογική Κλινική».

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η λειτουργία της «βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού ξεμένει από ειδικούς παθολόγους ιατρούς λόγω των συνεχών παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, οι γιατροί της κλινικής προσπάθησαν με σειρά εγγράφων να αναδείξουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης και να ευαισθητοποιήσουν τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 4ης Υ.Πε., ώστε να προβούν εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες και να δρομολογήσουν λύσεις».

Στην καταγγελία, οι εργαζόμενοι παρουσιάζουν τα σχετικά έγγραφα που κατέθεσαν και στα οποία επισημαίνονται:

  • η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής
  • τα εξαντλητικά προγράμματα εφημεριών αμφίβολης νομιμότητας, που οδηγούν στην πνευματική και σωματική τους εξουθένωση
  • η υποχρέωση του μοναδικού εφημερεύοντα παθολόγου να καλύψει ταυτόχρονα την Παθολογική κλινική, την κλινική Ιώσεων (COVID-19) που βρίσκεται στην άλλη πτέρυγα του Νοσοκομείου, καθώς και τα δύο αντίστοιχα Τ.Ε.Π.
  • οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη νοσηλεία και την υγεία των ασθενών λόγω της υποστελέχωσης
  • η παραίτηση της Διευθύντριας της κλινικής από την επιτροπή κρίσεων λόγω πνευματικής, ψυχικής και σωματικής κόπωσης, που οφείλεται στην υποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής.

Σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στον οργανισμό του Γ. Ν. Κιλκίς προβλέπονται 7 οργανικές θέσεις ειδικών παθολόγων. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο μας η Παθολογική κλινική λειτουργεί με 2 μόνιμους ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε οριακή κατάσταση από τις συνεχόμενες εφημερίες (εκ των οποίων ο ένας κατέθεσε πρόσφατα την πρώτη παραίτησή του), με ένα ιατρό παθολόγο αποσπασμένο από το Κ.Υ. Δροσάτου (όπου κατέχει μόνιμη θέση) και έναν ιδιώτη ιατρό παθολόγο που εφημερεύει με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι).».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA