Μενού
nosokomeio-alexandra
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία σοβαρή καταγγελία για «απειλές» σε ειδικευόμενους να εφημερεύσουν σε ειδικότητα διαφορετική από αυτή που σπουδάζουν, προχώρησε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι λαμβάνουν χώρα οι απειλές. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ειδικευόμενοι Ενδοκρινολόγοι του Ενδοκρινολογικού Τμήματος «εκβιάζονται» να «προσφερθούν οικειοθελώς» να εφημερεύουν ως Παθολόγοι στα Επείγοντα

Μάλιστα, αναφέρουν πως εστάλη... τελεσίγραφο σε όσους ενδοκρινολόγους αρνούνται να... υποδυθούν παθολόγους στο ΤΕΠ, πως θα μετακινηθούν στην Παθολογική, με αποτέλεσμα να στερηθεί από τους ειδικευόμενους το δικαίωμα στην εκπαίδευση πάνω στην ειδικότητα που επέλεξαν. 

Όπως αναφέρει η καταγγελία, οι ειδικευόμενοι ενδοκρινολόγοι καλούνται να «υποδυθούν» παθολόγους αφού κάποιοι αδιαφορούν «για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους ασθενείς οι οποίοι χρήζουν επείγουσας εκτίμησης και αντιμετώπισης, η εξέταση τους από γιατρούς άσχετης ειδικότητας, όσο και για την αποδυνάμωση το Ενδοκρινολογικού τμήματος». 

«Τα νοσοκομεία δεν είναι φέουδο κανενός, ότι οι ειδικευόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι ούτε υπήκοοι κανενός για να τους απειλούν και να μοιράζουν προφορικά τελεσίγραφα. Υπενθυμίζουμε ότι η εγκύκλιος για την εφημερία τομέα, γιατί αυτό είναι που επιχειρείται στην πραγματικότητα, δηλαδή η κάλυψη της εφημερίας ενός τμήματος από γιατρό συναφούς και όχι της ίδιας ειδικότητας με το τμήμα στο οποίο καλείται να εφημερεύσει, έχει αποσυρθεί μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν», αναφέρουν. 

«Το επιστημονικό συμβούλιο του Γ.Ν. Αλεξάνδρας οφείλει άμεσα να πάρει θέση και να εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση στον εξαναγκασμό των ειδικευόμενων της Ενδοκρινολογίας σε αλλότρια καθήκοντα, που πάνω από όλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών», τονίζουν στην ανακοίνωση και ζητούν από τη διοίκηση να επιλύσει το πρόβλημα εξασφαλίζοντας «την απρόσκοπτη εκπαίδευση των ειδικευόμενων της Ενδοκρινολογίας αλλά και την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών». 

Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί προς: 

  • Τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη 
  • Τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη 
  • Τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους 
  • Τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας 
  • Τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα 
  • Μέλη Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ 
  • Προέδρους Ενώσεων 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA