Μενού
Κλειστό σχολείο
Λουκέτο σε σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις 8 Μαρτίου 2024 θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μία σοβαρή καταγγελία στη Ρόδο, όπου μία καθηγήτρια, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, κατηγορείται πως χτύπησε ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού.

Η εκπαιδευτικός στη Ρόδο κατηγορείται για σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου και δη παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, με το περιστατικό να φέρεται να σημειώνεται στις 1 Μαρτίου του 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η καθηγήτρια ενώ εργαζόταν ως γυμνάστρια σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείου στη νότια πλευρά του νησιού, φέρεται να χτύπησε από πρόθεση κατά τη διάρκεια του μαθήματος, στον πρόσωπο τον ανήλικο μαθητή.

Καταγγελία στη Ρόδο: Η υπόθεση κινήθηκε μετά από μήνυση

Όπως καταγγέλλεται, η καθηγήτρια προκάλεσε στον μαθητή ερυθρότητα δέρματος, ήπιο οίδημα αμφοτέρων ζυγωματοπαρειακών χωρών και οπίσθιας τραχηλικής χώρας, εκχύμωση παρειακής χώρας και εκχύμωση δεξιάς πηχεοκαρπικής.

Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε μετά από μήνυση της μητέρας του παιδιού που τόνισε ότι το παιδί μετά την άφιξή του στο σπίτι ήταν κατακόκκινο, αλλά δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία και πίστεψε ότι ήταν από το παιχνίδι.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι ήταν χτυπημένο και της είπε ότι το είχε χτυπήσει η εκπαιδευτικός.

Καταγγελία στη Ρόδο: Τι ισχυρίστηκε η μητέρα

Η μητέρα στη Ρόδο, στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου, που αμφισβήτησε την καταγγελία και υποστήριξε ότι στην αρχή της σχολικής χρονιάς, η ίδια καθηγήτρια είχε δέσει τα τα πόδια του μικρού στο σχολείο κατά την ώρα της γυμναστικής και όταν είχε ερωτηθεί τι έχει συμβεί το παρουσίασε ότι το έκανε για παιχνίδι.

Η μητέρα μάλιστα κατέστησε σαφές ότι το παιδί όντας στο φάσμα του αυτισμού δεν λέει ποτέ ψέματα και ήταν διαρκώς στεναχωρημένο και εμφανώς φοβισμένο.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται λέγοντας ότι το παιδί χτυπήθηκε μόνο του και ότι η ίδια το σήκωσε, ενώ η ΕΔΕ που διενεργήθηκε προς έλεγχο του περιστατικού ήταν απαλλακτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA